poniedziałek, 14 marca 2016

Mleko rumiankowe

     Ciężkie dni przechodzi każda z nas. Nic nam się wtedy nie chce, jesteśmy zmęczone i osłabione. Dodatkowo, w te dni, dokucza nam często ból brzucha, którego czasami ciężko się pozbyć. Jakiś czas temu przeczytałam, że warto, na kilka dni przed miesiączką, wypić napar z rumianka, który załagodzi wszelkie objawy, dodatkowo odpręży i zrelaksuje. Dziś usłyszałam o mleku rumiankowym i postanowiłam, podzielić się przepisem, który niebawem zamierzam przetestować :)

Składniki:

szklanka mleka z orzechów nerkowca 
50 ml naparu rumiankowego
łyżka stołowa miodu
około 2 łyżek oleju kokosowego
do smaku można dodać pokruszone ciastka np. korzenne lub zbożowe

Do ciepłego mleka dodać resztę składników i zblendować.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz