Składniki:
175g pomidorów czerwonych np. malinowych
125g pomidorów żółtych
0,5 czerwonej papryki
1 ząbek czosnku
1 łodyga selera naciowego
1 czerwona cebula (mała) lub połowa większej
1 papryczka chilli (może być sproszkowana)
2 łyżeczki octu winnego
listki bazylii
sól
pieprz
Przygotowanie:
Pomidory obrać ze skóry, pokroić w kawałeczki i wrzucić do blendera. Oczyścić i posiekać paprykę. Pokroić seler. Zblendować. Dodać czosnek , drobno posiekaną cebulę oraz papryczkę chilli, ocet, sól i pieprz. Zblendować. Przelać zupę do miseczki i udekorować bazylią.
Całość polecam schłodzić przez chwilę w lodówce, a spożywać z chlebem razowym, albo malutkimi grzaneczkami! Pycha :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz